News

Младите разменуваа идеи – Се одржа: „Да зборуваме за млади – Што е планот?“

Четириесетина присутни дискутираа и разменија идеи на денешниот настан под мотото: „Да зборуваме за млади – Што е планот?“, во организација на Реактор – истражување во акција.

Размена на идеи: „Да зборуваме за млади – Што е планот?“

Реактор – истражување во акција Ве поканува на размена на идеи на тема: „Да зборуваме за млади – Што е планот?“, настан кој ќе се одржи на 25.09.2018 (вторник), во просториите на Јавна соба во Скопје, со почеток во 10.30 часот со времетраење од 2 ипол часа.

Практична работилница за застапување засновано на податоци

Целта на оваа работилница е преку практична вежба учесниците да се запознаат со концептот и алатките за застапување, како важна компонента за вклучување во процесите на донесување политики. Воедно, ќе разговараме и за придобивките од употребата на современи алатки за визуелизација и употреба на податоци во процесот на застапување.

Оглас за надворешен соработник истражувач/ка

Реактор – Истражување во акција* има потреба од ангажирање на надворешен соработник истражувач/ка, со искуство во спроведување на маркетинг истражувања и истражувања на јавното мислење. Сметаме дека ова е интересна можност за идеалист/к/и со значително истражувачко искуство, кои сакаат да работат на подобрување на јавните политики во Македонија.

Се одржа прошетка за оценка на безбедноста во Општина Центар и Општина Чаир

2.jpg

На 30 ноември, со почеток во 16.30 часот, се одржа Прошетка за оценка на безбедноста во Општина Центар и Општина Чаир во организација на Реактор – Истражување во акција и UN Women.

Page 1 of 14