Тамара Ресавска Манчески

Позиција: Координаторка за комуникација и застапување

Тамара работи во Реактор како координаторка за комуникација и застапување и е одговорна за координирање на организациските внатрешни и надворешни комуникациски активности. Обезбедува помош за уредување и креирање (на документи) и генерална поддршка на општите операции на работниот тек на Реактор.

Таа е дипломиран магистер по Комуникации на Институтот за социолошки, политичко-правни истражувања при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје со диплома во Комуникациски науки од Универзитет на Југоисточна Европа во Тетово.

Пред да се приклучи во Реактор, има работено повеќе од 7 години на проекти поврзани со Интернет и општество. Таа е авторка на неколку публикации.

E-mail: tamara@reactor.org.mk