Јавна дебата за Национален Младински Совет

Иницијатива за основање Национален Младински Совет на Република Македонија домаќин на јавна дебата за воспоставување на Националниот младински совет.Дебатата ќе се одржи во Даре Џамбас, а тоа е во рамките на иницијативите за основање на нов национален совет.

Денес, 2013/02/26 во Скопје од 12ч Иницијатива за основање Национален Младински Совет на Република Македонија домаќин на јавна дебата за воспоставување на Националниот младински совет.Дебатата ќе се одржи во Даре Џамбас, а тоа е во рамките на иницијативите за основање на нов национален совет. Младите се очекува да се дебатира за принципи, цели кон методите на работењето на новиот совет.

Реакторот е дел од иницијативата и поддржува младински организации во нивните напори да се вклучат во креирањето на политиката преку воспоставување на овој важен совет.
Радио МОФ обезбеди онлајн стриминг на дебата која може да се најде тука: http://www.radiomof.mk/rm-sovet/