Коалицијата ЕКВАПРО (EQUAPRO) го промовираше извештајот кој го следи вклучувањето на родовата перспектива во процесот на пристапување во ЕУ

На 28 февруари 2024 година, Коалицијата за родова еднаквост во процесот на пристапување во ЕУ (EQUAPRO) ги претстави клучните наоди и препораки од својот последен мониторинг извештај: „Кон инклузивен родово одговорен пристап во ЕУ на Западен Балкан“ преку онлајн настан кој вклучи повеќе од стотина учесници од целиот Западен Балкан (ЗБ) и Европската Унија (ЕУ)….

Отворени 2 позиции: Програмск/и/а координатор/ка и Kоординатор/ка на проекти (истражувач/ка)

Реактор – Истражување во акција има потреба од Програмск/и/а координатор/ка и Kоординатор/ка на проекти (истражувач/ка) Деталите за секоја од позициите се достапни на линковите подолу: Програмск/и/а координатор/ка Kоординатор/ка на проекти (истражувач/ка)

Отворена позиција: Координатор/ка на проекти (истражувач/ка)

Реактор – Истражување во акција објавува повик за ангажирање координатор/ка на истражувачки проекти во програмата за родова еднаквост. Позицијата предвидува полно работно време (40 часа неделно) со ретки попладневни и викенд ангажмани при организација на настани, како и нефреквентни патувања во земјата и во странство. Поради тековната пандемија, тимот на Реактор комбинира работа во канцеларија со работа…

Отворена позиција: Програмск/и/а координатор/ка

Реактор – Истражување во акција има потреба од Програмск/и/а координатор/ка со искуство во ефективен менаџмент, планирање, координација, имплементација и евалуација на програмски и проектни активности во организацијата. Позицијата предвидува полно работно време (40 часа неделно) со ретки попладневни ангажмани при организација на настани, како и нефреквентни патувања во земјата и во странство. Поради тековната пандемија, тимот на…

Се одржа Инфо сесија во рамки на отворениот повик за доделување на грантови за унапредување на родовата еднаквост преку процесот на пристапување во ЕУ

На 9 јули, 2021 година, во 11.00 часот, во рамки на отворениот повик за доделување на грантови, Реактор – Истражување во акција одржа двочасовна отворена онлајн Инфо сесија. За време на оваа двочасовна инфо сесија, присутните имаа можност да се запознаат со целта на повикот, очекуваните резултати, како и критериумите за учество, времетраење, локација, големина на грантовите, критериуми…

Конкурс за доделување грантови на граѓански организации

Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) објавува конкурс за доделување грантови на граѓански организации во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско општество. Проектот обезбедува поддршка за граѓанското општество за поттикнување демократски реформи. Проектот е овозможен со поддршка од американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД). Целта на конкурсот е да обезбеди…